Причините за развитие на атопичен дерматит при възрастни могат да бъдат следните:

• Стрес, дължащ се на нервно-емоционално разстройство
• Продължителна депресия
• Обостряне на хронични заболявания
• Прием на медикаменти, които могат да доведат до натрупване на токсини в организма
• Неправилно хранене и липса на физическа активност

Симптоматиката на атопичен дерматит при възрастни има различен характер. По правило, най-ясните признаци са непрекъснат и често нетърпим сърбеж, лющене на кожата, удебеляване, силна сухота и обриви. На практика може да се локализира навсякъде по тялото, като особено често поразява тъканта при гънките на кожата – около очите, шията, ръцете, гърдите, гърба и раменете. При липса на външни прояви, индиректни признаци за обостряне на заболяването, могат да бъдат хейлит, уртикария, конюктивит.

 

Защо е необходимо да се лекува атопичният дерматит?

Ако своевременно не започне лечение на атопичен дерматит, може да се появят признаци на вторична инфекция. Характерна особеност на този процес е възпаление на кожната повърхност, понякога придружена с повишение на телесната температура.

Безусловно, в период на обостряне на атопичния дерматит, заболяването е съпроводено от дискомфорт, не само във физически, но и в емоционален аспект.

Ефективна помощ в терапията при атопичен дерматит оказват продуктите от серията Cetaphil Restoraderm.

Cetaphil Restoraderm измивна пяна способства за меко и безопасно почистване на кожата. Съдържа компоненти, които попълват дефицита на влага и възстановяват кожната бариера.

Cetaphil Restoraderm хидратираща емулсия е уникално средство, базирано на основата на комплекс от естествени хидратиращи, омекотяващи и успокояващи кожата съставки като пантенол, слънчогледово масло и масло от карите, както и компоненти, укрепващи бариерната функция.

Серията продукти Cetaphil Restoraderm са подходящи за ежедневно използване независимо от тежестта на симптомите на атопичен дерматит. Тези средства са подходящи и за профилактика на заболяването.