Атопичен дерматит при бебета

Проявява се, както и при възрастните, поради нарушена функция на червата или поява на дисбактериоза и др., Симптомите са зачервяване и подуване, придружени от силен сърбеж.

В резултат на сърбежа и разчесването, могат да се появят малки рани като кожата се уплътнява и се покрива със светло бежова кора. Може да се присъедини и вторична инфекция, от което атопичната кожа се възпалява и става болезнена за бебето.

Да се диагностицира атопичен дерматит при бебета е трудно, защото често се бърка с други заболявания. Например лющене на кожата, малки воднисти пъпчици и зачервяване, които могат да насочат към топлинен обрив.

Лечението на атопичен дерматит е продължително и може да отнеме дълъг период от време.

 

Условия за успешното лечение на атопичен дерматит

Много родители смятат, че при появата на зачервяване, лющене на кожата и сърбеж, бебетата не трябва да се къпят често. Това мнение е твърде погрешно, защото ограничаването на личната хигиена може да доведе до вторична инфекция, което да причини тежко възпаление. Трябва да се подхожда изключително внимателно към подбора на хигиенни средства.

Ефективно решение при лечението на атопичен дерматит при бебета е серията Cetaphil Restoraderm. Уникалността на тези препарати е в съдържанието на естествени почистващи и хидратиращи компоненти, които възстановяват бариерата на кожата, облекчават сърбежа и омекотяват кожата. Гамата Cetaphil не съдържа изкуствени аромати и оцветители, хипоалергенна е и поради това се счита за безопасна за бебета.

Серията Cetaphil Restoraderm държи състоянието на кожата под контрол
Желателно е при лечението да се премахнат и всички храни с висок риск от алергична реакция, да се регулира нивото на влажност в стаята и да се елиминира всякакъв контакт с битова химия.