Защо е важно кожата да бъде почиствана с мек измивен продукт?

При почистване се премахват замърсявания, бактерии, излишен себум, мъртви кожни клетки и пот от повърхността на кожата. Употребата на сапун и почистващи препарати може да премахне някои естествени масла от кожата ни, като я остави суха и опъната и по този начин да повлияе на цялостта й. В резултат на това има вероятност от инфекция, която да навлезе в кожата и да причини възпаление. Ето защо е важно почистването на кожата да бъде с мек измивен продукт, с нежно въздействие. Измивните продукти Cetaphil не съдържат сапунени съставки и парабени.


 Защо имам нужда от почистващи и хидратиращи продукти, които не запушват порите – некомедогенни?

Когато порите са запушени, акне бактериитe могат да се размножат дълбоко и да причинят образуването на пъпки. Затова и серията продукти Cetaphil Dermacontrol са некомедогенни.


За кои части на тялото са предназначени продуктите Cetaphil?

Продуктите Cetaphil са подходящи за употреба за почистване и хидратиране на цялото тяло и лице.


Къде мога да открия продуктите на Cetaphil?

Продуктите Cetaphil са налични за продажба в аптечната мрежа. Конкретно може да видите списъка им в секцията „Откъде мога да купя”


 Какво е сърфактант и какво е влиянието му?

Сърфактантите са повърхностно активни вещества и се използват във всички сапуни и почистващи продукти с цел подпомагане тяхната основна роля. Броят на повърхностно активни вещества, както и концентрацията им, могат да повлияят на нежността на продукта към кожата.


 Трябва ли даден измиващ продукт да е с неутрално pH?

Тъй като кожата е с леко киселинен състав, за почистването й трябва да се използва рН балансиран продукт. Продуктите Cetaphil са рН балансирани и нежно почистват кожата.


Трябва ли почистващият продукт да образува пяна, за да почиства добре?

Не е необходимо един почистващ продукт да образува пяна, за да почиства добре кожата. По-голямото количеството пяна обикновено издава по-висока концентрация на сапунени съставки, които могат да изсушат кожата.


Моята кожа е здрава – какви стъпки да предприема, за да поддържам вида и състоянието й?

Много е важно да полагате грижи за вашата кожа, за да остане в отлично състояние. Това не е трудно, нито отнема много време, нито е скъпоструващо. За здрава и жизнена кожа,  почиствайте ежедневно с нежен продукт без сапунени съставки, след това нанасяйте качествен хидратиращ продукт. В допълнение, използвайте широкоспектърна слънцезащита като ежедневна грижа.